Lezing over de spreeuw door Koos Dijksterhuis

Dinsdagmiddag 01 oktober 2019 wordt in verband met dierendag deze maand een lezing gehouden over De Spreeuw door Koos Dijksterhuis. Spreeuwen zwermen met miljoenen door de avondlucht. Hoe doen ze dat? Ze versieren hun nesten met bloemen. Waarom doen ze dat? Koos Dijksterhuis is al jaren gefascineerd door spreeuwen, door hun gedrag en voorkomen. Ze zijn een feest om naar te kijken, zeker wanneer het verstrooide licht hun fraaie verenkleed zichtbaar maakt, en een feest om naar te luisteren, ze zingen en neuriƫn het hele jaar door. Kees Dijksterhuis studeerde biologie en sociologie in Groningen. Hij heeft een dagelijkse column over natuur in Trouw , heeft artikelen geschreven voor onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant, Intermediair en Vogels. Hij is een begenadigd verteller zeker over deze alledaagse maar prachtige vogel.

De lezing wordt georganiseerd door de Vereniging van Vrouwen van Badhoevedorp. Niet leden, ook mannen, zijn van harte welkom. De lezing is gratis voor leden van de V.V.B., niet leden betalen 10 euro aan de zaal. Er hoeft niet gereserveerd te worden. De lezing begint om 13.30 en eindigt om 15.30 uur, er is een pauze van een half uur, in het Dorpshuis van Badhoevedorp, Snelliuslaan 35, 1171CZ Badhoevedorp.

Vrouwen van Badhoevedorp is trots gebouwd met WordPress Deze website is mogelijk gemaakt door Mark Dalderup